Πασχαλινό τραπέζι: Τι και πόσο θα μας κοστίσει - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΕΣΕΕ: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι - ΚΕΠΚΑ: Μειωμένο έως 12,85%

Σε έρευνες για το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού προχώρησαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΣΕΕ, το κόστος αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε Σούπερ Μάρκετ, Λαϊκές Αγορές αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 4,51% κατά μέσο όρο, με την τιμή του αρνιού να υποχωρεί κατά 5,26%, ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων καταγράφουν οριακές πτωτικές τάσεις της τάξεως του 2,18%.

Οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων το 2014 παρουσιάζουν αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις, με τα πορτοκάλια (-27,94%), τις πατάτες (-20,41%) και τις ντομάτες (-19,89%) να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση, ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με το 2013, παρατηρήθηκαν στα κρεμμύδια (67,35%) και στο λάχανο (21,15%).

Αντίθετα, σύμφωνα με την έρευνα του ΚΕΠΚΑ, το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για 8-10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 65,65 ευρώ έως 146,27 ευρώ, δηλαδή, από 7,79 % έως 12,85%, φθηνότερα από πέρυσι.

Δείτε τους πίνακες με τις τιμές ανά προϊόν αναλυτικά:

εσεε.jpg
εσεε2.jpg
κεπκα.jpg
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top