Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση

Tι είπε για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές

Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση

​«Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό που κατά την άποψή μας θα χρειαστεί είναι περισσότερη χρηματοδότηση», δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, που χαρακτήρισε σημαντικό ορόσημο την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα επισήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές και να αποκατασταθεί η πρόσβασή της, ενώ πρόσθεσε ότι για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα, πρέπει να μειωθεί το χρέος σε χαμηλότερα επίπεδα.

Γνωστοποιώντας πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιούνιο, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε: «το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2016 και κατά την άποψή μας, δεν χρηματοδοτείται πλήρως σε όλο το διάστημα μέχρι το 2016 . Θα πρέπει να βρεθούν πρόσθετα χρήματα και αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την επόμενη αναθεώρηση. Δεν ψάχνουμε κάποιο μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια από τον επίσημο τομέα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top