Προβόπουλος: Οι τράπεζες «άνοιξαν τον δρόμο» για επιστροφή στις αγορές

Συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ στο Bloomberg

Προβόπουλος: Οι τράπεζες «άνοιξαν τον δρόμο» για επιστροφή στις αγορές

"Οι τράπεζες και πιο συγκεκριμένα η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση της Πειραιώς και της Alpha Bank, διευκόλυναν την επιστροφή του Δημοσίου στις αγορές". Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η Κεντρική Τράπεζα θα εγκρίνει την συμμετοχή των λεγόμενων anchor investors στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και πως οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία και τα επόμενα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ.Προβόπουλος εκτίμησε επίσης πως το απόθεμα των περίπου 11 δισ. ευρώ που διαθέτει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο βαθμό που δεν θα χρησιμοποιηθεί για τις τράπεζες, μπορεί να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τη μείωση του Δημοσίου Χρέους.

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης προέβλεψε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών θα κορυφωθούν στο τέλος του έτους.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το δικό του μέλλον, ο Γ. Προβόπουλος είπε ότι «η καταγραφή των επιδόσεών μου είναι εκεί για όλους να δουν και να κρίνουν. Εναπόκειται στον Έλληνα Πρωθυπουργό να αποφασίσει αν θα ανανεώσει θητεία μου», η οποία ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top