ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ: Ξεκινούν ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στο φυσικό αέριο – Δείτε λεπτομέρειες

Στοιχεία της ΕΠΑ Αττικής

​Στο 8% θα περιοριστεί, τελικά, η έκπτωση στα οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου της ΕΠΑ Αττικής, από τον Απρίλιο.

Το μικρότερο κόστος προκύπτει από τη μειωμένη, κατά 15%, τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου που συμφώνησε το Φεβρουάριο η ΔΕΠΑ με την Gazprom, με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2013.

Ωστόσο, η έκπτωση για τον καταναλωτή δεν θα είναι στο ίδιο ποσοστό, καθώς στην τελική τιμή περιλαμβάνονται και φόροι, λοιπές επιβαρύνσεις που δεν επηρεάζονται από τη συμφωνία με τη Gazprom και επιπλέον επειδή η ρωσική εταιρεία δεν καλύπτει το σύνολο, αλλά περίπου το 60% των ετήσιων αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής:

Η έκπτωση του 8% προκύπτει τόσο από την πάγια μείωση στην τιμή προμήθειας και από την μετακύληση του εφάπαξ ποσού της αναδρομικής εφαρμογής της από τον Ιούλιο 2013.

• Η τιμή για τον μήνα Απρίλιο διαμορφώνεται στα 6,6 λεπτά ανά KWh (συμπ. ΦΠΑ).

• Η μείωση του 8 % ακολουθεί μια αντίστοιχη πτώση των τιμών φυσικού αερίου κατά 10% την τρέχουσα χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος 2013 - Μάρτιος 2014) σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο, λόγω της διακύμανσης των διεθνών τιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top