Ακόμη ένα καλό νέο: Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το α’ δίμηνο του 2014

Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χ.Σταϊκούρας

Ακόμη ένα καλό νέο: Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το α’ δίμηνο του 2014

​«Βροχή» πέφτουν οι θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ κατά το 1ο δίμηνο του 2014 (από 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2013).

«Η χώρα συνεχίζει, για 2η χρονιά, να έχει υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Πρωτογενή πλεονάσματα που ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και βοηθούν στη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος για τη χώρα μας θέτοντας την Ελληνική οικονομία σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου» τόνισε ο κ.Σταϊκούρας.

«Για τον λόγο αυτό είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί με τόσο μεγάλο κόστος. Με πίστη, εθνικό σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει και μπορούμε, όπως έχει αποδειχθεί, να πετυχαίνουμε τους στόχους και ταυτόχρονα να διεκδικούμε καλύτερους όρους συνεργασίας από τους εταίρους και δανειστές μας» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top