Γ.Στουρνάρας: Ξεκινά νέος κύκλος για μένα - Φεύγει ο ΥΠΟΙΚ;

"Η Ελλάδα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές"

​«Οι στόχοι που είχα θέσει έχουν επιτευχθεί. Ξεκινά νέος κύκλος για μένα». Αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις προσωπικές μελλοντικές του κινήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Βήμα Fm, υπογράμμισε ότι ​«οι στόχοι επιτυγχάνονται, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός».

«Το 2013, έχουμε για πρώτη φορά υπερβεί τους στόχους των εσόδων (από την πάταξη της φοροδιαφυγής) κατά 3%. Επομένως, αυτό δεν προέρχεται από μέτρα, αλλά από την πάταξη της φοροδιαφυγής και έχουμε ορατά αποτελέσματα. Εάν υπάρχει εφησυχασμός – και γι’ αυτό λέω ότι δεν πρέπει να υπάρξει – θα υπάρξουν τρύπες στα έσοδα. Πραγματικά πρέπει, ειδικά στον τομέα της φορολογικής διοίκησης, να μην εφησυχάσουμε ούτε ώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε με τις ίδιες προσπάθειες» πρόσθεσε ο κ.Στουρνάρας.

​«Η Ελλάδα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμμένες για ένα έτος» επισήμανε επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ​«η χώρα μας δεν πρόκειται να βγει για πολιτικούς λόγους εσπευσμένα στις αγορές».

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της αμερικανικής Wall Street Journal γράφει πως «η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην "ανάσταση" των αγορών ομολόγων», ενώ το υπουργείο Οικονομικών με επίσημη ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει πως «η έξοδος της χώρας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως έχει σχεδιαστεί».

«Όλες οι άλλες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο ως «προφητείες» και προφανώς δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα» επισημαίνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top