Guardian: Ενδεχομένως και από Δευτέρα η Ελλάδα στις αγορές

ΔΕΙΤΕ τι γράφει η εφημερίδα

Guardian: Ενδεχομένως και από Δευτέρα η Ελλάδα στις αγορές

​«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια, θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, ενδεχομένως ίσως και από τη Δευτέρα, επωφελούμενη και τη μείωση των αποδόσε��ν στα δεκαετή ομόλογά της», αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της η εφημερίδα Guardian.

Όπως σημειώνεται στην ανταπόκριση της Έλεν Σμιθ από την Αθήνα, Έλληνες τραπεζίτες επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με αναλυτές, συμπληρώνεται, η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές θα σημάνει και την αρχή του τέλους της κρίσης χρέους στην οποία έχει διέλθει η χώρα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται, επίσης, αναφορά σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «η παγκόσμια οικονομία περικυκλώνει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία με μεγάλη αυτοπεποίθηση, τα spreads συνεχίζουν να μειώνονται και αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top