"Χαιρετίσματα" στέλνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ντάισελμπλουμ: Ξεχάστε την κατάργηση του μνημονίου

Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές σύντομα

"Χαιρετίσματα" στέλνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ντάισελμπλουμ: Ξεχάστε την κατάργηση του μνημονίου

«Αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που βρίσκεται στην Ελλάδα για την συνεδρίαση του Ecofin στο Ζάππειο .

Μιλώντας στον Alpha, ο κ Ντάισελμπλουμ, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ακύρωσης του μνημονίου, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί μόνη της στην ΕΕ και δεν μπορεί έτσι απλά να ακυρώσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις στους εταίρους της .

«Είναι αδύνατον… Ας είμαστε λογικοί, διότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές, ούτε να χρηματοδοτηθεί» είπε με νόημα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος , στέλνοντας έτσι το δικό του πολιτικό μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα όσον αφορά τις προβλέψεις της τρόικας και αναγνώρισε πως έχουν επιβληθεί πολύ σκληρά δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα αλλά και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ερωτήσεις σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και σε όσους υποστηρίζουν πως πρόκειται περί φούσκας λόγω ευρωεκλογών, ο κ. Ντάισελμπλουμ ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας πως τα σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα θα έχουν θετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως θα υπάρξει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και πως η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει σύντομα στις αγορές.

Τέλος επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο των εξελίξεων, τονίζοντας πως η χώρα δεν μπορεί να πορευτεί μόνη της.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top