Ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης μουσείων προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Δεν απέκλεισε τις απολύσεις στο Δημόσιο ο υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης

Ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης μουσείων προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

​Ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης μουσείων προανήγγειλε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τις απολύσεις στο δημόσιο και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, ο κ.Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά στον Real Fm: «Αν θέλουμε να σχεδιάσουμε από τώρα για το 2015, γιατί θα πρέπει οι εποχικές θέσεις φύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους, τα 8μηνα αυτά, να καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μία καινούργια αγορά εργασίας, καινούργιες εταιρείες που να συνδέουν τις υπηρεσίες που παρέχουν με το τοπικό τουριστικό προϊόν και να παρέχουμε αυτή την υπηρεσία, να έχουμε ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως θα τους έχουμε για πρώτη φορά εφέτος, αλλά χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό μοντέλο σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα».

Στο ερώτημα για ποιο κομμάτι εννοεί ότι μπορεί να εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα ο υπουργός απάντησε: «Μπορώ να αναφέρω ενδεικτικά υπηρεσίες υποστήριξης, όπως υπηρεσίες καθαρισμού, υπηρεσίες φύλαξης, υπηρεσίες, οι οποίες σε πάρα πολλές άλλες δημόσιες διοικήσεις δεν καλύπτονται από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε χρήσιμο εργαλείο την εσωτερική κινητικότητα στο δημόσιο και υπεραμύνθηκε των απολύσεων στο Δημόσιο, ειδικά στις περιπτώσεις των πειθαρχικά υπόλογων υπαλλήλων.

«Ποτέ δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και εξακολουθώ να το πιστεύω αυτό. Απλά οι απολύσεις δεν πρέπει να συνδέονται με ένα χρήσιμο εργαλείο που είναι το εργαλείο της εσωτερικής κινητικότητας στο δημόσιο. Απολύσεις πρέπει να γίνονται και στις περιπτώσεις εκείνες όπου προφανώς έχουμε υπαλλήλους οι οποίοι είναι πειθ��ρχικά υπόλογοι» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην περίπτωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και στο αν είναι ηθικό να απολύεται μια γυναίκα στα 50 της χρόνια, ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση πρόβλεψε να υπάρχει αποζημίωση .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top