Σόιμπλε: να αλλάξουν οι συνθήκες της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές

Ζητά ξεχωριστό κοινοβούλιο για την ευρωζώνη και «αρχηγό του Eurogroup»!

Σόιμπλε: να αλλάξουν οι συνθήκες της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές

Την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία της ευρωζώνης προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, η συζήτηση για μια αλλαγή των συνθηκών θα μπει και πάλι στο τραπέζι» υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι ζήτησε να υπάρξουν τέτοιες τροποποιήσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση, αλλά τελικά υποχώρησε λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του χρονοδιαγράμματος.

«Η κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει τουλάχισ��ον μια θεσμική βελτίωση της ευρωζώνης. Η νομισματική ένωση έχει ανάγκη κοινή δημοσιονομική και οικονομική πολιτική» συμπλήρωσε σχετικά με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε ακόμη ότι «μπορεί να εξετασθεί» η δημιουργία ενός κοινοβουλίου αποκλειστικά για την ευρωζώνη, καθώς και η καθιέρωση θέσης «αρχηγού του Eurogroup, στο οποίο προεδρεύει αυτή τη στιγμή ένας από τους υπουργούς Οικονομικών, ο Ολλανδός Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Ο Β. Σόιμπλε σχολίασε και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε ορισμένες χώρες, όπως και το υψηλό αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές δημοτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι «δεν είναι μια καλή εξέλιξη», αλλά πρόσθεσε ότι «ίσως η κρίση στην Ουκρανία να κάνει τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν και πάλι την αξία της ευρωπαϊκής ενότητας και να τους δώσει κίνητρο να πάνε να ψηφίσουν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top