Μεγάλες αλλαγές στις μισθώσεις ταξί δρομολογεί το ΥΠΑΝ

Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης για το limo service

Μεγάλες αλλαγές στα όσα ισχύουν στις μισθώσεις ταξί από τουρίστες δρομολογεί το Υπουργείο Ανάπτυξης

Μέχρι σήμερα μόνο οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είχαν την δυνατότητα να μισθώνουν αυτοκίνητα για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Με τις αλλαγές και οι μικρότερες μονάδες θα μπορούν να μεταφέρουν τουρίστες, όπως άλλωστε ισχύει στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη

«Στη Γαλλία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται με ξενοδοχεία μικρά ή μεγάλα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς» δηλώνει ο Νίκος Παπαλέξης, Μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

«Αυτό που αλλάζει είναι ότι είχε εισαχθεί το λεγόμενο «λίμο σέρβις» δηλαδή υπηρεσίες αυτοκίνητα πολυτελείας χωρίς κόμιστρο τα οποία μετέφεραν από το αεροδρόμιο στο λιμάνι επιβάτες στο ξενοδοχείο»… Τώρα επιτρέπεται για την ολοκλήρωση της διάταξης και στις λεγόμενες δευτερεύουσες ξενοδοχειακές μονάδες» τόνισε στον Real Fm ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

«Υπάρχουν φυλλάδια σε όλα τα ξενοδοχεία είτε μικρά είτε μεγάλα, για να μπορεί να δει ο πελάτης να επωφεληθεί αυτού του σέρβις» επισήμανε επίσης ο κ. Παπαλέξης.

Στο Λονδίνο, υπάρχουν τα μαύρα ταξί, που έχουν ταξίμετρο, ενώ τα μίνι καμπς έχουν φιξ τιμή, αλλά δε σταματούν ούτε στο δρόμο ούτε περιμένουν σε πιάτσες. Στις Βρυξέλλες δεν υπάρχουν περιορισμοί, μπορούν τα ξενοδοχεία να ναυλώσουν αυτοκίνητα, πούλμαν, λιμο. Στην Κύπρο υπάρχουν τα υπεραστικά ταξί, που κάνουν τακτικά δρομολόγια, τα αγροτικά ταξί που λειτουργούν στα χωριά, και τα αστικά ταξί που διαθέτουν 24ωρη εξυπηρέτηση εντός των πόλεων αλλά και εκεί , ακόμη και τα μικρότερα ξενοδοχεία μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top