Ανοίγουν βιβλίο προσφορών Πειραιώς και Alpha Bank

Για επενδυτές εκτός Ελλάδας

Ανοίγουν βιβλίο προσφορών Πειραιώς και Alpha Bank, για επενδυτές εκτός Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, «η Tράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη διαδικασίας για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για επενδυτές εκτός Ελλάδας. To ΔΣ της τράπεζας θα αναζητήσει έγκριση από την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου με θέμα την ΑΜΚ έως 1,75 δισ. Η ΓΣ θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα και τους συγκεκριμένους όρους της ΑΜΚ. Επιπλέον η τράπεζα θα απευθύνει πρόσκληση και στους επενδυτές εντός Ελλάδας να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Aπό την πλευρά της η ALPHA Bank γνωστοποίησε σήμερα «τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της, που θα λάβει χώρα με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, με στόχο την άντληση ποσού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα κεφάλαια από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τραπέζης με υψηλής ποιότητος εποπτικά κεφάλαια, η οποία θα διευκολύνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 940 εκατομμυρίων ευρώ. Η προσφορά θα γίνει προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος.

Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών κα�� προνομιούχων μετοχών της Τραπέζης, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top