Καθαρά κέρδη 809 εκ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική

Έναντι ζημιών 2,1 δισ. ευρώ για τ�� 2014

Καθαρά κέρδη ύψους 809 εκατ. ευρώ κατά το έτος 2013, ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, σε σχέση με σημαντικές ζημίες ύψους 2,1 δισ. ευρώ το 2012.

Σε αυτό το επίτευγμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνετέλεσε η βελτίωση του εγχώριου οικονομικού κλίματος, επιτρέποντας τη μείωση του ρυθμού δημιουργίας νέων επισφαλειών, ο αντιλογισμός απομειώσεων του έτους 2012 που αφορούσαν απαιτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και η εξάλειψη των υψηλών διαπραγματευτικών ζημιών του προηγούμενου έτους.

Ιδιαίτερα θετική στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων ήταν η συμβολή της Finansbank, με κέρδη 439 εκατ. ευρώ, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά της Τουρκίας κατά το β΄ εξάμηνο του έτους, ενώ οι θυγατρικές της ΝΑ Ευρώπης συνέβαλαν με κέρδη 32 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 65 εκατ. ευρώ το 2012. Σε επίπεδο δ' τριμήνου, ο Όμιλος σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 547 εκατ. ευρώ.

Για την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου του Ομίλου, η επιβράδυνση στις νέες επισφάλειες ενισχύεται, ενώ αντιστροφή της τάσης σημειώθηκε κατά το δ' τρίμηνο του 2013 και στη ΝΑ Ευρώπη, όπου σημειώθηκαν επανεισπράξεις ύψους 47 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top