Βάζουν μπρος τις κατασχέσεις: Χρέη 7,5 δισ. ευρώ από 82.000 οφειλέτες

Μόλις το 10% έχει προχωρήσει σε καταβολή οφειλών

Το σχέδιο «ηλεκτρονικές κα��ασχέσεις» βάζει μπρος η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, τα χρέη που έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ έως τα τέλη Φεβρουαρίου ανέρχονται σε συνολικά 7,5 δισ. ευρώ από 81.958 οφειλέτες, ενώ εστάλησαν 64.267 προσκλήσεις-προπομπός κατασχέσεων.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα μόνο 8.610 οφειλέτες προχώρησαν στην καταβολή οφειλών 54,8 εκ. ευρώ ενώ άλλοι 3.484 οφειλέτες υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση για ποσό 233,16 εκ. ευρώ.

Όπως γίνεται γνωστό, με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το ΚΕΑΟ θα επιταχύνει τη συνεργασία του με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (άντληση πληροφοριών περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, μέσω ΓΓΠΣ, με στόχο τη λήψη στοχευμένων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης), θα ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών κατασχέσεων, θα προχωρήσει σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ με οφειλές προς τα Ταμεία ενώ θα αναπτύξει και διαδικτυακές εφαρμογές για την ηλεκτρονική ρύθμιση και την πληρωμή δόσεων μέσω ΔΙΑΣ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top