Αυτές είναι οι λίστες των απολύσεων και της διαθεσιμότητας

Τα «αγκάθια» της τρόικας

Αυτές είναι οι λίστες των απολύσεων και της διαθεσιμότητας

Την Πέμπτη η κυβέρνηση αναμ��νεται να έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα της εθελοντικής κινητικότητας στην Αυτοδιοίκηση, από την οποία προσδοκά να μετακινηθούν τουλάχιστον 3,5 χιλιάδες εργαζόμενοι, για τους οποίους προσφέρει το δέλεαρ ότι δεν θα απολυθούν.

Αυτοί θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο κύμα των συνολικά 12500 διαθεσίμων, μαζί με 7900 που απασχολούνταν στην Υγεία, ενώ θα προστεθούν και οι εργαζόμενοι με σχέση ΝΠΔΔ στις δημοτικές επιχειρήσεις που το 2013 εμφάνισαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έλλειμμα, και βάσει νόμου, θα κλείσουν.

Όμως η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, μποϋκοτάρει την εθελοντική κινητικότητα.

Όπως λέει στο Star ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μπαλασόπουλος Θέμης «Οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε διάλυση, τους εργαζόμενους σε απόλυση και τους πολίτες σε δύσκολη θέση».

ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

-Εθελοντική κινητικότητα στην Αυτοδιοίκηση.

-Καταγραφή των δημοτικών επιχειρήσεων

-Ο αριθμός των φορέων που θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν.

-Η αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας.

-Η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Επίσης, αρνείται κατηγορηματικά να συμπεριληφθούν στους απολυθέντες, όσοι συμβασιούχοι παραμένουν προσωρινά στη δουλειά τους με δικαστικές αποφάσεις.

Εντός χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται απολύσεις και διαθεσιμότητα, επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβεβαιώνει την τρόϊκα ότι οι υπό απόλυση ξεπερνούν κατά πολύ τον στόχο των 4000 απολύσεων που βάσει μνημονίου πρέπει να γίνουν τώρα. Πρόκειται για τους:

-2000 εργαζόμενους της ΕΡΤ

-700 που αποχώρησαν για λόγους υγείας

-300 επίορκους

-2600 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

-230 εργαζόμενους από τους 23 φορείς που έκλεισαν

-250 δημοτικούς αστυνομικούς

-1500 με 1600 σχολικούς φύλακες και

-1000 εκπαιδευτικούς τεχνικής κατεύθυνσης.

Όσοι δεν περιληφθούν στη λίστα που θα δοθεί τώρα στην τρόϊκα, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις νέες 11.000 απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν ως τα τέλη του χρόνου ή για να κλείσουν ενδεχόμενη τρύπα στη διαθεσιμότητα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top