Γιοχάνες Χαν: « Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα»

"Η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλή"

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Αυστρίας, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα μας, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να γίνει αισθητή και στους πολίτες.

Παράλληλα ο κ. Χαν θεωρεί ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλή, όπως και το προηγούμενο έτος και θα δώσει περαιτέρω κίνητρα κίνησης της αναπτυξιακής μηχανής.

Αν και παρατήρησε πως τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν χαθεί στην Ευρώπη περίπου τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ο αξιωματούχος της Ένωσης, τόνισε ότι με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ έχουν δημιουργηθεί 600.000 θέσεις εργασίας και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Όπως είπε ο Επίτροπος, κάθε χώρα υποβάλλει ένα σχέδιο στρατηγικής από το οποίο προκύπτει σε ποιους τομείς πρέπει να διατεθούν οι πόροι, για παράδειγμα στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της παρασκευής τροφίμων, ενώ υπάρχουν περιφέρειες της όπου λειτουργούν καλά πανεπιστήμια και άρα εκεί υπάρχουν δυνατότητες.

Γνωστοποίησε πάντω�� ότι στην περίπτωση που παραμείνει στην Επιτροπή θα ήταν διαθέσιμος ως προς το να αναλάβει νέες αρμοδιότητες στον τομέα του ανταγωνισμού, κάτι πάντως θα αποφασίσει ο νέος πρόεδρός της Επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top