Μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών ζήτησε ο Μανιάτης από την τρόικα

Κατά τη σημερινή συνάντηση παρουσία Χατζηδάκη -Παπαγεωργίου

Μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών ζήτησε ο Μανιάτης  από την τρόικα

Στοιχεία, που τεκμηριώνουν την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, θα κοινοποιήσει άμεσα στην τρόικα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Απομένει, ωστόσο, το τελικό «ΟΚ» από την τρόικα, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών (ρεύμα και φυσικό αέριο) που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Α. Παπαγεωργίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος της ελληνικής βιομηχανίας και πρόσθεσε: «Οι προτάσεις μας είναι συμβατές με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας. Στέλνουμε άμεσα όλη την τεκμηρίωση, που βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας στην ελληνική βιομηχανία χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top