Παιδί και νέοι γονείς: Περιουσιακά και Ε9 – Τι θα ισχύσει τελικά;

Παίρνουν πίσω την γκάφα με τα ανήλικα

Παιδί και νέοι γονείς: Περιουσιακά και Ε9 – Τι θα ισχύσει τελικά;

Με μια ανακοίνωση δύο γραμμών το υπουργείο Οικονομικών διόρθωσε την γκάφα με το Ε9. Οι γονείς θα μπορούν και φέτος να δηλώσουν τυχόν ακίνητα που έχουν τα ανήλικα παιδιά τους, χωρίς να χρειαστεί να λάβουν ειδικούς κωδικούς και κλειδάριθμους οι ανήλικοι.

Το κακό για τους φορολογούμενους είναι ότι θα πρέπει να περιμένουν μέρες ή και εβδομάδες για να αποσαφηνιστούν όσα προβλέπει η επίμαχη απόφαση, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», θα «ξηλωθεί» παράγραφο-παράγραφο με πολύ αργούς ρυθμούς.

Το θέμα προέκυψε πριν λίγες ημέρες, όταν ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι ανήλικοι που είχαν στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία θα έπρεπε να αποκτήσουν για το 2014 κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet, προκειμένου οι γονείς τους να δηλώσουν ξεχωριστά τα περιουσιακά τους στοιχεία. Στην απόφαση οριζόταν ότι “η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανήλικου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου, από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου”. Αυτό σημαίνει ότι και οι ανήλικοι θα έπρεπε να αποκτήσουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet .

Πάντως, μιλώντας στην εκπομπή του Star Live U, ο φοροτεχνικός Χρήστος Κρίγκας τόνισε πως «οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξέρουν πως τα ακίνητα που έχει ένας σύζυγος και μια σύζυγος είναι χωριστά, είναι σπασμένα κατά κωδικό φορολογούμενου και επειδή γράφει η συγκεκριμένη εγκύκλιος και οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να πάρουν τον κλειδάριθμό τους, έτσι ώστε να μπορούν και αυτές να βλέπουν με τους δικούς τους κωδικούς τα ακίνητα τους» .

BINTEO STAR εμπομπή Live U - Φωτο: προϊόν Photoshop

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top