Reuters: Χρειάζονται 5 δις οι ελληνικές τράπεζες

Την εν λόγω εκτίμηση θα πρέπει να εγκρίνει η τρόικα

Reuters: Χρειάζονται 5 δις οι ελληνικές τράπεζες

​Επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες προκειμένου να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο ανώτερες τραπεζικές πηγές.

Αυτό προκύπτει από τους ελέγχους που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρεία BlackRock, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η ανακεφαλαιοποίηση ύψους 28 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι καθιστά τα τέσσερα μεγάλα ιδρύματα κεφαλαιακά ικανά να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα νέα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συναντήσεις που είχαν χθες ανώτατα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την ΤτΕ, προέκυψε ότι τα κεφαλαιακά ελλείμματα είναι διαχειρίσιμα και με εξαίρεση τη Eurobank δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου για φέτος.

Η εκτίμηση για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank, θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί από την τρόικα, η οπ��ία αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή

Τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top