Επιμένει ο Ντάισελμπλουμ: Μετά τις εκλογές οι συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους

"Ελπίζουμε η αξιολόγηση με την τρόικα να ολοκληρωθεί γρήγορα"

Επιμένει ο Ντάισελμπλουμ: Μετά τις εκλογές οι συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους

​Την άποψη ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και όχι πριν τις ευρωεκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του αν και κατά πόσο θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης η χώρα μας.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της Ελλάδας να έχει ισχυρές τράπεζες», ενώ έκανε λόγο για σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα.

Σε ερώτηση για το πως και αν μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν τις εκλογές του Μαΐου, ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε κατηγορηματικά «ΟΧΙ», όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

«Δεν βλέπω κάποιο λόγο γι’ αυτό» πρόσθεσε και στη συνέχεια εξήγησε ότι «το χρέος πρέπει να μειωθεί – το ερώτημα είναι ποιος θα το κάνει και πως και αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι».

Σχολιάζοντας την αξιολόγηση της τρόικας, ο κ.Ντάισεμπλουμ υπογράμμισε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα βρεθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή, εκφράζοντας την ελπίδα η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του ΔΝΤ, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε η συζήτηση για τη χρηματοδότηση της Ελλ��δας για τη διετία 2015-2016 θα γίνει μετά τις εκλογές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top