Ακούει ο Στουρνάρας; 60 δισ. «ελληνικά» ευρώ στην Ελβετία!

Στο εξωπραγματικό 1,8 τρισ. ευρώ (!) ο ξένος πλούτος στη χώρα

Ακούει ο Στουρνάρας; 60 δισ. «ελληνικά» ευρώ στην Ελβετία!

Λεφτά υπάρχουν και είναι στην Ελβετία!

Σύ��φωνα με τον οικονομολόγο Γκάμπριελ Ζούκμαν, ο οποίος μίλησε στο Βήμα της Κυριακής, «οι καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία φθάνουν τα περίπου 60 δισ. ευρώ»!

Ο καθηγητής του LSE (London School of Economics) και ερευνητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, έχει δημιουργήσει αίσθηση με το βιβλίο του «Ο κρυμμένος πλούτος των εθνών», στο οποίο προχωρά σε εκτιμήσεις για τα κεφάλαια που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους.

«Χρησιμοποίησα τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (BNS), τα οποία είναι διαθέσιμα στον καθένα. Στο βιβλίο μου ανέλυσα τα δεδομένα για τα κεφάλαια που υπάρχουν στην Ελβετία. Για την Ελλάδα το ποσό είναι 60 δισ. ευρώ, ενώ π.χ. για τη Γερμανία είναι 200 δισ. ευρώ» σημειώνει ο ίδιος, προτείνοντας στην Ελλάδα να ενώσει τις δυνάμεις της με ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Γερμανία και την Ιταλία, προκειμένου να αναγκαστεί η Ελβετία να εγκαταλείψει το τραπεζικό απόρρητο.

Ο Ζούκμαν εξηγεί ότι είναι δύσκολο να υπολογίσεις με ακρίβεια σε ποιόν ανήκει κάθε ευρώ και δολάριο στις ελβετικές τράπεζες, ωστόσο υπογραμμίζει ότι το σύνολο του ξένου πλούτου στην Ελβετία ανέρχεται στο εξωπραγματικό ποσό του 1,8 τρισ. ευρώ!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top