Βρυξέλλες: Σαμαράς και Πούτιν ξανά μαζί δύο χρόνια μετά!!!

Οικονομία, τουρισμός και ενέργεια στο επίκεντρο

Βρυξέλλες: Σαμαράς και Πούτιν ξανά μαζί δύο χρόνια μετά!!!

​Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες με σκοπό την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων αλλά και την συνολικότερη ενίσχυση του διεθνούς προφίλ της χώρας.

Οι διμερείς σχέσεις, ο τουρισμός και τα θέματα οικονομίας και ενέργειας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ηγετών. Μάλιστα, ο κ.Σαμαράς θα θέσει εκ νέου το θέμα της μείωσης της τιμής πώλησης του φυσικού αερίου. Επιπλέον, οι δύο άντρες να συζητήσουν και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεδομένου ότι ρωσικά συμφέροντα έχουν κατά καιρούς εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ, τους σιδηρόδρομους και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του κ.Σαμαρά είναι να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρία της Ε.Ε προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές αλλά και να δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα πριν την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε τελευταία φορά με τον Βλαμιντίρ Πούτιν πριν από δύο χρόνια, όταν ακόμα ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top