Β.Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο

«Η πολιτική της λιτότητας θα συνεχιστεί» προειδοποιεί

Β.Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο

Εύσημα στην Ελλάδα έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε από το Νταβός όπου βρίσκεται, τονίζοντας πως η χώρα μας «σημειώνει σημαντική πρόοδο στο μακρύ δρόμο της προς την ανάκαμψη, κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί πριν από δύο χρόνια».

«Ενάντια σε όλες τις εκτιμήσεις, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν καταφέρει να επιλύσουν την κρίση εμπιστοσύνης στο ευρώ», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

«Ενάντια σε όλα τα σενάρια περί τέλους του κόσμου, οδηγήσαμε το ευρώ έξω από την κρίση», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της ανησυχίας για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».

Το κόστος δανεισμού στις χώρες της περιφέρεια της Ευρώπης μειώθηκε, σύμφωνα με τον κ.Σόιμπλε, έντονα αυτό το μήνα, καθώς η Ιρλανδία βγήκε από το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο η ανεργία-ρεκόρ παραμένει στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Ο Σόιμπλε, πάντως ξεκαθάρισε πως η Γερμανία δεν σκοπεύει να αλλάξει την οικονομική της πολιτική, διαψεύδοντας τις προσδοκίες όσων «ονειρεύονται»….χαλάρωση της λιτότητας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top