Με «ενιαίο μισθολόγιο» στους ένστολους απαντά η κυβέρνηση

Πως θα καλυφθεί το πρόσθετο δημοσιονομικό κενό εάν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ

Με «ενιαίο μισθολόγιο» στους ένστολους απαντά η κυβέρνηση
Το ενδεχόμενο να επεκταθεί το ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων σε ορισμένες κατηγορίες λειτουργών του Δημοσίου, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, αλλά και να ενοποιηθούν πλήρως τα μισθολόγια των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών εξετάζει πλέον η κυβέρνηση.
Τα μέτρα αυτά θα είναι τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν τις μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων στην περίπτωση κατά την οποία η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υποχρεώσει την κυβέρνηση να τις ακυρώσει.
Η ηγεσία του υ��ουργείου Οικονομικών έρχεται πλέον αντιμέτωπη με την ανάγκη να προετοιμάσει ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα για να καλύψει το πρόσθετο δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει, εφόσον αναγκαστεί από το ΣτΕ να αποκαταστήσει στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 τις αποδοχές των εν ενεργεία και συνταξιούχων στρατιωτικών , αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.
Τα μέτρα αυτά θα αναζητηθούν, όπως όλα δείχνουν, από μειώσεις κρατικών δαπανών και μόνον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συζητήσει δύο βασικά δημοσιονομικά αντίμετρα, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να πάρει πίσω τις μειώσεις μισθών που είχαν επιβληθεί το 2012.
Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:
1. Ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων ορισμένων κατηγοριών λειτουργών του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (πανεπιστημιακοί, διπλωματικοί υπάλληλοι, γιατροί του ΕΣΥ, κλπ)
2. Κατάργηση των μισθολογικών διαφοροποιήσεων που παραμένουν ως σήμερα ανάλογα με τον κλάδο που υπηρετεί κάθε ένστολος (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό).
BINTEO STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top