Το Bloomberg ξέρει το… μέλλον μας! Δείτε τι μας ξημερώνει ...

Αισιόδοξοι οι ερευνητές - Τι δείχνει νέα έρευνα

Το Bloomberg ξέρει το…  μέλλον μας! Δείτε τι μας ξημερώνει ...

​«Τα χειρότερα της κρίσης στην Ευρώπη πέρασαν … είναι πλέον παρελθόν!». Αυτό το μήνυμα στέλνει σήμερα μέσω του Bloomberg η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών.

Σε έρευνα του πρακτορείου, το 57% των 477 συνολικά επενδυτών και χρηματιστών που απάντησαν στις ερωτήσεις, δήλωσε ότι η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών ομολόγων έχει αλλάξει καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση για επενδύσεις.

Η βελτιωμένη διάθεση είναι ορατή στις αγορές, καθώς η μέση απόδοση των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας μειώθηκε αυτό τον μήνα σε επίπεδο - ρεκόρ για την Ευρωζώνη.

«Οι επενδυτές είναι πιο θετι��οί», δήλωσε ο υπεύθυνος για τη στρατηγική νομισμάτων της Commerzbank στο Λονδίνο Peter Kinsella , προειδοποιώντας ωστόσο πως «τα θεμελιώδη είναι ακόμη πολύ αδύναμα».

Η ανεργία είναι πιο επικίνδυνη από το χρέος για την Ευρώπη

Για την πλειοψηφία των επενδυτών (40%) η "μάστιγα" της ανεργίας είναι αυτή που απειλεί πιο επικίνδυνα την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Δεύτερη μεγάλη απειλή θεωρείται το υψηλό δημόσιο χρέος με ποσοστό 29% και ακολουθούν στην τρίτη θέση οι πολιτικές λιτότητας με ποσοστό 15%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top