Νταλάρα: δεν κινδυνεύουν πλέον οι αγορές από την Ελλάδα

Ζήτησε να αναγνωρίσει η Ευρώπη το έργο που έγινε στη χώρα μας

Νταλάρα: δεν κινδυνεύουν πλέον οι αγορές από την Ελλάδα

«Δεν υπάρχουν ζητήματα στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών» δήλωσε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα είναι «εκτός τραπεζιού» πλέον, αλλά υπό την προϋπόθεση να συνεχίσει η Ευρώπη να την στηρίζει οικονομικά και ότι θα φανεί «λίγο πιο γενναιόδωρη».

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Νταλάρα ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει διέλθει μέσα από μια τεράστια περίοδο προσαρμογής και ζήτησε να αναγνωρίσει η Ευρώπη το έργο της στα δημοσιονομικά.

Τη μείωση στις αποδόσεις των ομολόγων της Ελλάδας και των άλλων χωρών οι οποίες βρίσκονται σε οικονομική κρίση την απέδωσε στη μαζική αύξηση της ρευστότητας στις διεθνείς αγορές και όχι σε μια δραματική βελτίωση των οικονομιών τους.

«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία είναι πολύ μικρότερος από ό,τι πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι αποδόσεις αντανακλούν ουσιαστική βελτίωση στις εν λόγω οικονομίες» τόνισε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top