Reuters: εμπόδιο στην ανάκαμψη Ελλάδας και Ισπανίας η ανεργία

Προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη αλλά μόλις κατά 0,1%

Reuters: εμπόδιο στην ανάκαμψη Ελλάδας και Ισπανίας η ανεργία

Εμπόδιο στην προσπάθεια της Ελλάδας και της Ισπανίας να ανακάμψουν πλήρως από την οικονομική κρίση χαρακτηρίζει την ανεργία το Reuters, σε δημοσκόπησή του που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Σε αντίθεση με την Ιρλανδία, η oποία αναμένεται να πετύχει φέτος μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης η έρευνα του Reuters υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες χώρες μόλις που θα καταφέρουν να βγουν από την βαθιά ύφεση και την οικονομική δυσπραγία,

Για την Ελλάδα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι μετά από έξι χρόνια ύφεσης που εξανέμισαν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της Ελλάδας, η χώρα αναμένεται να πετύχει ανάπτυξη μόλις 0,1% φέτος, πολύ χαμηλότερα όπως υποστηρίζει της πρόβλεψης της κυβέρνησης για ανάπτυξη 0,6%.

«Με τέτοια ανάπτυξη, η ανεργία, που βρίσκεται στο 28%, δεν αναμένεται να υποχωρήσει ιδιαίτερα» επισημαίνουν οικονομολόγοι που μιλούν στην έρευνα.

«Περιμένω ότι θα υπάρξει μια επίπτωση από την ύφεση του 2013 το 2014. Θα καταγραφεί θετική ανάπτυξη για κάποια τρίμηνα, αλλά για το σύνολο του έτους ίσως κλείσουμε κοντά στο -0,2%», δήλωσε ο οικονομολόγος του ΙΟΒΕ Άγγελος Τσακανίκας. «Η ανεργία βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ και θα αρχίσει να υποχωρεί με την βοήθεια της επανεκκίνησης των αυτοκινητοδρόμων και του τουρισμού, ο οποίος θα έχει μία ακόμη ισχυρή χρονιά φέτος» ανέφερε επίσης ο οικονομολόγος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top