Ρεπορτάζ του Σταρ: Μεγάλες διαφορές στις τιμές φαρμάκων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΕΕ

Διαβάστε ποια είναι η διαφορά σε γνωστά φάρμακα

Ρεπορτάζ του Σταρ: Μεγάλες διαφορές στις τιμές φαρμάκων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΕΕ

Μία σειρά συγκριτικών ρεπορτάζ ξεκινά σήμερα το Σταρ το για τις τιμές διάφορων προϊόντων που πωλούνται στην λιανική, αλλά μπορούν να παραγγελθούν και από το διαδίκτυο. Το πρώτο ρεπορτάζ αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και η σύγκριση έγινε με τις τιμές διάσημης ιστοσελίδας της Βρετανίας.

Ένα παυσίπονο ευρείας χρήσης με 16 χάπια κοστίζει 2 2,26 ευρώ στην Ελλάδα (16 ταμπλέτες ), έναντι 2,83 ευρώ στην Αγγλία (14 ταμπλέτες).

Οριακά πιο ακριβά είναι στην Αγγλία τα παυσίπονα που πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα η ασπιρίνη κοστίζει 1,81 με τα 20 χάπια (20 ταμπλέτες). Στην Αγγλία το κουτί με τα 16 χάπια κοστίζει 2 λίρες και πέντε λεπτά, δηλαδή σχεδόν δυόμιση ευρώ.

Ακριβότερο είναι ένα ��ποσυμφορητικό για τη μύτη. Στην Ελλάδα τα 10 ml ενός συγκεκριμένου σκευάσματος φτάνουν σχεδόν τα πέντε ευρώ, ενώ στην Αγγλία το ίδιο ακριβώς σκεύασμα κοστίζει 3,22.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαφορά στις βιταμίνες. Η βιταμίνη που έχει συστατικό της το τζινγκο μπιλόμπα για την μνήμη η τιμή της είναι 22 ευρώ. Στην Αγγλία το ίδιο ακριβώς σκεύασμα κοστίζει 41% φτηνότερα. Δημοφιλείς πολυβιταμίνες στην Ελλάδα έχουν 14 ευρώ και σε αγγλικό κατάστημα στο διαδίκτυο κοστίζουν 6,38 δηλαδή 55% φθηνότερα!

Κρέμα ενυδάτωσης της ίδιας εταιρείας κοστολογείται στα 16 ευρώ στα ελληνικά φαρμακεία και 5 ευρω και 80 λεπτά στο διαδίκτυο.

Τι είναι αρκετά φθηνότερο στην Ελλάδα; Τα... χάπια στυτικής δυσλειτουργίας. 4 χάπια στυτικής δυσλειτουργίας έχουν 40,98 ενώ στην Αγγλία είναι 20 ευρώ ακριβότερα. Ανάλογα όμως με την κατηγορία η διάθεσή τους στο διαδίκτυο ξεκινά από τα 8 ευρώ, χωρίς όμως να διασφαλίζεται η ποιότητα, όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται παραγγελίες προϊόντων άγνωστης ταυτότητας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top