Ξέχασε κιόλας το Μνημόνιο η Ιρλανδία: Σε χαμηλό 8ετίας οι αποδόσεις των ομολόγων

Αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας ο Moody’s

Σε χαμηλό 8ετίας κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Moody's σε επίπεδο επένδυσης (investment grade) στην κατηγορία Baa3 με θετική προοπτική.
Η απόδοση των 10ετών ιρλανδικών ομολόγων υποχώρησε 14 μονάδες βάσης στο 3,30%, που είναι πολύ κοντά στο χαμηλό 8ετίας που επιτεύχθηκε στις 8 Ιανουαρίου, φέρνοντάς την ακόμη πιο χαμηλά από αυτή των αντίστοιχων ιταλικών και ισπανικών τίτλων.
Το spread μειώθηκε στις 155 μονάδες βάσης (1,55 εκατοστιαίες μονάδες), κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010.
Η απόδοση των πορτογαλικών 10ετών ομολόγων -τα οποία ο οίκος Moody's διατήρησε στην κατηγορία «σκουπίδια» με σταθερή προοπτική και ο οίκος S&P μετακίνησε από παρακολούθηση για υποβάθμιση την περασμένη εβδομάδα- μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 5,07%.
Το επίκεντρο της προσοχής αυτή την εβδομάδα παραμένει στον Moody's, ο οποίος αναμένεται την Παρασκευή να δημοσιοποιήσει την έρευνά του για τη Γαλλία και τη Σλοβενία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top