Από «κόσκινο» οι υπάλληλοι της διαθεσιμότητας

Συγκροτείται ειδικό συμβούλιο στο ΥΠΟΙΚ για τις μετατάξεις

Από «κόσκινο» θα περάσει τους υπαλλήλους της διαθεσιμότητας τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται στο υπουργείο Οικονομικών για την αποτίμηση με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρας.

Η επιτροπή συγκροτείται για την αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων και την κατάρτιση βαθμολογικών πινάκων κατά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, με την λειτουργική, διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τόσο για την θέση τους σε διαθεσιμότητα όσο και για την μετάταξη ή μεταφορά τους σε φορείς του Δημοσίου.

Η επιτροπή θα αποτελείται από: ένα μέλος του ΑΣΕΠ ως πρόεδρο (με αναπληρωτή, επίσης, μέλος του ΑΣΕΠ), τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης διοικητικής υποστήριξης της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών (με αναπληρωτή, τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης διοίκησης και ελέγχου συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την ΕΕ της γενικής γραμματείας δημοσιονομικής πολιτικής) και έναν προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών (με αναπληρωτή του, άλλον προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης του ίδιου υπουργείου).

Σημειώνεται ότι η θητεία του συμβουλίου είναι τετραετής και μπορεί να παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top