Τα προβλήματα ρευστότητας της αγοράς συζήτησαν Χατζηδάκης - Ράιχενμπαχ

Ομάδας εργασίας θα αναλάβει την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το πρόβλημα της ρευστότητας στην ελληνική αγορά και η αναζήτηση διεξόδων σε αυτό το ζήτημα αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η συγκρότηση ομάδας εργασίας στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Εργασίας με στόχο την διαμόρφωση των νομικών επιχειρημάτων για την ελαστικότερη εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων προς συγκεκριμένες μειονεκτικές περιοχές και κλάδους τη�� Ελληνικής οικονομίας, υπό το βάρος των επιπτώσεων της κρίσης, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.Στόχος είναι η άρση των εμποδίων από περιφερειακές και κρατικές ενισχύσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Όπως σημείωσε το απόγευμα, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, το υπουργείο εργάζεται μαζί με την Ομάδα Δράσης έτσι ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες ανάγκες στήριξης να μην στερηθούν τη χρηματοδότηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ υπογράμμισε την αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ την τελευταία διετία ενώ σημείωσε ότι η συνάντηση με τον υπουργό επικεντρώθηκε στο πως τα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, μια χρονιά ευημερίας και ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα επανέλθει και αναφέρθηκε στα καλά αποτελέσματα της τουριστικής βιομηχανίας την περασμένη χρονιά.

Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα έχει νέα συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top