Γ.Βρούτσης: «Ούτε κατά 1 λεπτό του ευρώ δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι συνταξιούχοι»

Ο υπουργός Εργασίας διέψευσε τις μειώσεις στις συντάξεις

Γ.Βρούτσης: «Ούτε κατά 1 λεπτό του ευρώ δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι συνταξιούχοι»

Πρώτη δημοσίευση: 12/01/14, 23:40

​Ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι συνταξιούχοι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου,το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα επιφέρει αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά αντιθέτως, στο τέλος του έτους θα έχουν όφελος 1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης.

Επ αυτού, επεσήμανε ότι ο φόρος δεν είναι καινούργιος, αλλά είναι ήδη ψηφισμένος από το 2013, τονίζοντας ότι οι παρακρατήσεις θα γίνονται πλέον με εξορθολογισμό και δίκαιο τρόπο.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε, ότι από την 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς θα εφαρμοστεί η αρχή της εισφοράς παροχής, δηλαδή οι συντάξεις θα είναι αντίστοιχες με τις εισφορές.

Στο ίδιο πλαίσιο ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τα Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, που έχει δημιουργήσει η απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως είπε, με νόμο που θα έρθει στη Βουλή τα Κέντρα θα έχουν τους δικούς του γιατρούς.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top