ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: 113.489 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας

Ευχάριστα νέα από τον Γ.Βρούτση

​Ρεκόρ δεκαετίας στη δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής απασχόλησης κατέγραψε κατά το 2013 το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν 133.448 περισσότερες θέσεις σε σχέση με αυτές που χάθηκαν, ενώ ιδιαίτερα θετικός ήταν ο μήνας Δεκέμβριος, κατά τον οποίο το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων ήταν θετικό κατά 19.999 θέσεις.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως «μέσα στο 2013 είδαμε πτώση του ποσοστού της ανεργίας μετά από 60 μήνες συνεχούς αύξησης», αλλά και τόνωση των δεικτών απασχόλησης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

«Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα όλους αυτούς τους μήνες επιβεβαιώνουν αυτό που ισχυριζόμασταν από την αρχή. Ότι η αγορά εργασίας σταθεροποιείται ενώ οι ρυθμοί εξέλιξης της ανεργίας φθίνουν συνεχώς καθώς από το 44,4% του Ιουνίου του 2012 είχαν πέσει το Σεπτέμβριο του 2013 στο 5,9%.», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top