Δεν βλέπει έξοδο στις αγορές το 2014 για την Ελλάδα η Pimco

«Θα χρειαστεί νέα δάνεια από την ευρωζώνη»

«Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει το 2014 στις διεθνείς αγορές» εκτιμούν στελέχη της Pimco στη γερ��ανική Sueddeutsche Zeitung.

Το στέλεχος της Pimco Μάιλς Μπράντσο δηλώνει χαρακτηριστικά πως «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αντλήσει φέτος κεφάλαια από τις αγορές».

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναφέρει ο ίδιος, ένα ελληνικό ομόλογο διάρκειας εννέα ετών θα είχε επιτόκιο 8%: «Εάν η χώρα προχωρήσει σε μεγαλύτερο δανεισμό με αυτούς τους όρους, το συνολικό βάρος χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη λήψη ενός δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM».

«Μόνο αφού η οικονομία ανακάμψει θα μπορεί η Ελλάδα να εξετάσει έναν επιτυχή δανεισμό μεγάλης έκτασης από τις διεθνείς αγορές» προσθέτει ο Μπράντσο

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης και την ανάλογη εκτίμηση του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, που δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο από την Ευρωζώνη.

«Οι αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν πιθανότατα πολιτικό κίνητρο» λέει ο Μαρσέλ Φράτσερ, υποστηρίζοντας πως «η Αθήνα δεν θα μπορέσει ακόμα να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top