Αποκλειστικά και μόνο στις εφορίες οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος

«Δεν υπάρχει δυνατότητα μέσω διαδικτύου» διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ

Αποκλειστικά και μόνο στις εφορίες οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Να διαψεύσει τις πληροφορίες που ήθελαν να υπάρχει δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος μέσω διαδικτύου θέλησε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω Τwitter, ξεκαθάρισε πως δεν δόθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικής φορολογικής δηλώσεως Ε1 και ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται μόνο στην ΔΟΥ.

Σημειώνεται πως πολλοί φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει λανθασμένη φορολογική δήλωση θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους για την χειρόγραφη υποβολή της τροποποιητικής δηλώσεως.

Τι γίνεται αν σας αντιστοιχεί μεγαλύτερος ή μικρότερος φόρος

Αν ο φορολογούμενος υποβάλλει τροποποιητική δήλωση από την οποία προκύπτει περισσότερος φόρος εισοδήματος σε σχέση με αυτόν που βεβαιώθηκε με την αρχική δήλωση δεν θα πληρώνει πρόστιμο, αλλά μόνο τον πρόσθετο φόρο και τις προσαυξήσεις.

Αντίθετα, ο φορολογούμενος που θα υποβάλλει τροποποιητική φορολογική δήλωση από την οποία θα προκύπτει μείωση φόρου σε σχέση με την αρχική δήλωση, τότε θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο για την υποβολή της.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top