Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την απολογία Κάντα για τις «χρυσές» μίζες

Οι «ξεχασμένες» βαλίτσες και ο «θησαυρός» στο υπόγειο

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την απολογία Κάντα για τις «χρυσές» μίζες

​Απολογία-κόλαφο έδωσε στους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο, ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος κατονόμασε μεταξύ άλλων τα επτά πρόσωπα που του έδωσαν μίζες για 12 εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Κάντας μιλά για τα χρήματα που έλαβε ο ίδιος, περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, άλλα σε λογαριασμούς στην Ελβετία και άλλα μετρητά στο χέρι .

Αναλυτικότερα, σε λογαριασμούς πήρε:

- 500.000-600.000 ευρώ από τον εκπρόσωπο Πάνο Ευσταθίου για λογαριασμό της Γερμανικής ΑΤΛΑΣ για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των υποβρυχίων

- 1.000.000 ευρώ από τον ίδιο αντιπρόσωπο για τα αυτοκινούμενα συστήματα εδάφους αέρος της Rheinmetall ASRAD. Το πρόγραμμα κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο 184 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους πυραύλους.

- 3.000.000 δολάρια από την σύμβαση ρωσικών αντιαρματικών πυραύλων KORNET με την μεσολάβηση του αντιπροσώπου της εταιρείας Κ.Δ. Ένα μέρος των χρημάτων αυτών έκρυψε ο Κάντας στο υπόγειο του μέχρι να τα πάει στην τράπεζα .

Για την τελευταία σύμβαση ο κ.Κάντας λέει πως στο τέλος του 2002 τον συνάντησε ο κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου «Ν»και του ζήτησε να καταβάλλει κάποια χρήματα που πήρε από τον κύριο Δ . Επισκέφτηκε τον "Δ" και του είπε ότι ο «Ν» του ζήτησε να καταβάλλει ένα ποσό που όμως δεν προσδιόρισε. Ο Δ. του απάντησε : “Άσε τον «Ν» τον έχω ταχτοποιήσει καλά»

Ο κ.Κάντας επίσης καταθέτει πως πήρε:

-1, 7 εκατομμύρια δολάρια για ρώσικα αντιαεροπορικά ΟΣΑ ΑΚΜ από 2 ρώσικες εταιρείες με την μεσολάβηση του αντιπροσώπου της "ΛΜ". Αυτός δεν του είχε προσδιορίσει αρχικά το ύψος της μίζας γιατί εκτός από εκείνον «είχε και πιο ψηλά υποχρεώσεις». Το πρόγραμμα κόστισε στον φορολογούμενο 100.000.000 δολάρια

-1.000.000 ευρώ για αυτοκινούμενα πυροβόλα της Γερμανικής Wegman που στοίχισε στον φορολογούμενο 150 εκ.ευρώ Για το πρόγραμμα ο αντιπρόσωπος της εταιρείας του εξομολογήθηκε ότι έπρεπε να "λαδώσει" και στέλεχος της Γερμανικής εταιρείας

-Για ένα από τα δύο Embraer που αγοράσθηκαν για να πετάνε τα στελέχη της κυβέρνησης, ο Κάντας πήρε από απόστρατο της Π.Α 150.000 ευρώ σε λογαριασμό στη Γενεύη.
Δείτε περισσότερα για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top