Μετά την Χριστουγεννιάτικη γαλόπουλα, έρχεται η σειρά και άλλων για τον Κορυδαλλό!

Ραγδαίες εξελίξεις για τα εξοπλιστικά μετά την απολογία Κάντα

Μετά την Χριστουγεννιάτικη γαλόπουλα, έρχεται η σειρά και άλλων για τον Κορυδαλλό!

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των εξοπλιστικών. Τα στοιχεία που έδωσε στις αρχές ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών και των εισαγγελέων διαφθοράς οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να δρομολογήσουν εξελίξεις που αναμένεται να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι είναι θέμα ημερών να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και νέοι κατηγορούμενοι οι οποίοι υπό το φόβο ακόμη και της ισόβιας κάθειρξης διαμηνύουν ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο των αποκαλύψεων που χάραξε ο Κάντας.

Η απολογία – ποταμός του Αντώνη Κάντα έριξε φως σε σκοτεινά μονοπάτια και για πρώτη φορά οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ονόματα μεσαζόντων, επιχειρηματιών εμπόρων όπλων αλλά και πολιτικών που φέρονται να έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο Αντώνης Κάντας κατά τη διάρκεια της τετραήμερης απολογίας του αναφέρθηκε σε συνολικά δέκα συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και ομολόγησε ενώπιον των ανακριτών ότι:

*Πήρε μίζα ύψους 1,7 εκατομμυρίων επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου, για τη σύμβαση των Λέοπαρντ.

*Δωροδοκήθηκε σε τρεις συμβάσεις (Λέοπαρντ, Κορνέτ, υποβρύχια) που ξεκίνησαν επί Α. Τσοχατζόπουλου αλλά συνεχίστηκαν και επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Αντώνης Κάντας φέρεται να κατονόμασε:

*Έναν επιχειρηματία έμπορο όπλων και φωτογράφισε ακόμη έναν.

*Οκτώ αντιπροσώπους εταιριών

*Δυο χρηματιστές

* Έναν νομικό που έστησε το δίκτυο μεταφοράς του μαύρου χρήματος. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έδωσε ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας για τις πολυδαίδαλες διαδρομές της μίζας εκατομμυρίων που έκανε το γύρω του κόσμου μέσω επτά πιστωτι��ών ιδρυμάτων αλλά και off shore εταιριών για να χαθούν τα ίχνη της αλλά και τα εκατομμύρια που δόθηκαν χέρι με χέρι μέσα σε μαύρες βαλίτσες ακόμη και μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ενδεικτικό για τον χαρακτήρα του Κάντα είναι αυτά που λέει ένα πρώην στέλεχος της τράπεζας που έκρυβε τις μίζες ο κ.Ρ.Έλντερ , ο οποίος λέει πως ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων συνελήφθη «γιατί είναι τσιγκούνης!».

Σοκαριστική ήταν η παραδοχή του Αντώνη Κάντα ότι ήταν τόσες πολλές οι μίζες που δεν τις θυμάται όλες… Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές σκοντάφτουν σε πρόσωπα και εταιρίες οι οποίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top