Δεύτερη ευκαιρία στους εκπρόθεσμους εργοδότες δίνει το ΙΚΑ

Για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς κυρώσεις

Δεύτερη ευκαιρία στους εκπρόθεσμους εργοδότες, προκειμένου να υποβάλουν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις του χωρίς κυρώσεις δίνει το ΙΚΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στους εργοδότες που έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 του ν. 3846/2010, δίνεται έως 31/1/2014 η δυνατότητα υποβολής των Α.Π.Δ. απαιτητών μισθολογικών περιόδων, με προσκόμιση μαγνητικού μέσου, στα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της έδρας του εργοδότη, χωρίς την επιβολή κυρώσεων, με ταυτόχρονη υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.

Επισημαίνουμε ότι η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου θα ενεργοποιείται μόνο εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει σε τακτοποίηση των οφειλών του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπολογίζονται πρόσθετες επιβαρύνσεις (Π.Ε.Π.Ε.Ε.) λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Α.Π.Δ.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος και οι εντεταλμένες σε αυτήν αρμόδιες υπηρεσίες, έχοντας ως βασική επιδίωξη τη μείωση της εισφοροδιαφυγής και την είσπραξη των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, είναι στη διάθεσή σας, παρέχοντας πληροφορίες τόσο για την οφειλή σας, όσο και για τον τρόπο αποπληρωμής αυτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top