Κομισιόν: Ενέκρινε 36 εκατ. ευρώ για 7 έργα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

"Θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός"εκτίμησε ο Αλμούνια

Κομισιόν: Ενέκρινε 36 εκατ. ευρώ για 7 έργα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

​Tην χορήγηση 36 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος και τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για επενδύσεις σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επενδύσεις αφορούν επτά έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση και επέκταση του ελληνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και, ως εκ τούτου, στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς ενέργειας.

Το συνολικό επενδυτικό κόστος των έργων ανέρχεται σε 112 εκατ. ευρώ. Η ενίσχυση, θα διατεθεί κυρίως για την επέκταση μιας γραμμής μεταφοράς 400 kV στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και για την κατασκευή ενός επιπλέον υποσταθμού υψηλής τάσης στην περιοχή.

Αυτό θα διευκολύνει την προβλεπόμενη πρόσθετη διασύνδεση με τη Βουλγαρία και θα συμβάλει στη διασύνδεση του ελληνικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τ�� αντίστοιχο σύστημα της Τουρκίας, ενισχύοντας έτσι τη διασύνδεση της ΕΕ με την Ασία μέσω της Ελλάδας.

«Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και θα ωφεληθούν οι καταναλωτές από τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top