Όσοι ΔΕΝ δουλεύετε στον ιδιωτικό τομέα ΜΗΝ κάνετε ΚΛΙΚ

Άσχημα νέα για τις αποδοχές των εργαζομένων και για το 2014

​Για ακόμα ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να δεχθούν μείωση στις αποδοχές τους σε αντίθεση με αυτούς που εργάζονται στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το 2014 προβλέπεται ότι θα μειωθούν οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας κατά 1,5%. Μάλιστα η σωρευτική μείωση μέσα σε μία τριετία έφτασε το 21,7%.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι από τα τέλη του 2011 έως σήμερα οι μειώσεις μισθών μέσω επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αφορούν τουλάχιστον το 28,7% των μισθωτών του επιχειρηματικού τομέα, ενώ οι μειώσεις μέσω κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων αφορούν το 27,5% και οι μειώσεις μέσω μετατροπής συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση το 7,8%.

Πάντως, η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένει ότι το 2014 ο μέσος χρόνος εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που μειωνόταν από το 2008, ενδέχεται να αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά, αντανακλώντας μεταξύ άλλων και την ελαφρώς ταχύτερη άνοδο της παραγωγικότητας, καθώς θα αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top