Ε ρε ψώνια οι Κινέζοι !!! Δείτε μια έρευνα που θα συζητηθεί!!!

Το shopping και όχι το ρύζι τους κάνει ευτυχισμένους!

Ε ρε ψώνια οι Κινέζοι !!! Δείτε μια έρευνα που θα συζητηθεί!!!

​Απόλυτα εξαρτημένοι από τον Καταναλωτισμό φαίνεται πως είναι οι Κινέζοι! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια πρόσφατη έρευνα που έκανε η διεθνής εταιρεία δημοσκοπήσεων IPSOS σε 20 χώρες και η οποία ανατρέπει αυτό που ξέραμε πως ένα πιάτο ρύζι μπορεί να κάνει έναν Κινέζο ευτυχισμένο…. !!!

Πιο συγκεκριμένα, το 71% των Κινέζων μετρά το βαθμό της επιτυχίας του από το πόσα καταναλωτικά αγαθά έχει στην κατοχή του, ποσοστό που είναι σημαντικά υψηλότερο από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα!

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bain & Co. οι Κινέζοι καταναλωτές καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις αγορές πολυτελών καταναλωτικών αγαθών, καλύπτοντας σχεδόν το ένα τρίτο των αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο, τη στιγμή που πριν από μια πενταετία κάλυπταν μόλις το 10% των παγκόσμιων αγορών.

Σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως όσο περισσότερο αναπτύσσεται μια χώρα, τόσο αυξάνεται και η τάση του πληθυσμού της να εξισώνει τα χρήματα με την επιτυχία. Όπως είναι γνωστό Κίνα, Ινδία και Βραζιλία είναι τρεις από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου. Βέβαια όπως θα δείτε στα γραφήματα, τα ποσοστά εξίσωσης υλικών αγαθών και επιτυχίας στην Ινδία και την Βραζιλία είναι μικρότερα.

Εντύπωση προκαλούν πάντως τα ποσοστά της αναπτυγμένης Γερμανίας, της Αμερικής αλλά και της Βρετανίας στον πίνακα «μετρώ την επιτυχία μου από το πόσα κατέχω».

Η Ελλάδα όπως θα παρατηρήσετε είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, δεν υπάρχει καν στην έρευνα!

i-measure-my-success-by-the-things-i-own-agree_chartbuilder.jpg

i-feel-under-a-lot-of-pressure-to-be-successful-and-make-money-agree_chartbuilder.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top