15 δις θα δώσει η ΕΕ για το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020- Μήπως να κάνεις αίτηση για χρηματοδότηση;

Δείτε ποιοι και για ποιες δράσεις θα βοηθηθούν οικονομικά

15 δις θα δώσει η ΕΕ για το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020- Μήπως να κάνεις αίτηση για χρηματοδότηση;

​Περίπου 15 δις ευρώ θα δοθούν τα επόμενα δύο χρόνια σε ερευνητές, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και ΜΜΕ που θα κάνουν focus στην έρευνα και την καινοτομία σε τομείς όπως η εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη, την ψηφιακή ασφάλεια και τις «έξυπνες πόλεις», στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ορίζοντας 2020» με προϋπολογισμό 80 δισ. ευρώ!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα, για πρώτη φορά, προσκλήσεις υποβολής, τονίζοντας πως η χρηματοδότηση αποσκοπεί στην τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας της γνώσης, καθώς και στην αντιμετώπιση ζητημάτων για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 τομείς στους οποίους θα εστιαστεί η δράση.

«Έφθασε ο καιρός να αναλάβουμε δράση. Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» έχει ζωτική σημασία για το μέλλον της έρευνας και της καινοτομίας στην Ευρώπη, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Σχεδιάσαμε το πρόγραμμα αυτό για να παραχθούν αποτελέσματα και μειώσαμε τη γραφειοκρατία για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή» δήλωσε η επίτροπος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστήμης Μόιρα Γκέγκεν-Κουίν .

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» καθορίζονται σε προγράμματα εργασίας που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πύλη της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της έρευνας, η οποία έχει επανασχεδιαστεί για ταχύτερες διαδικασίες και χωρίς τη χρήση χαρτιού. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν επίσης μια πιο απλουστευμένη αρχιτεκτονική και χρηματοδότηση του προγράμματος, ένα ενιαίο σύνολο κανόνων, και λιγότερους δημοσιονομικούς και λογιστικούς ελέγχους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top