Τροπολογία ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς

Μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών

Τροπολογία ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς

Την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους προτείνει με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλ.Παπαρήγα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των οδικών έργων και πρόκειται ουσιαστικά για την επαναφορά της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, τον Σεπτέμβριο του 2012 με όμοιο περιεχόμενο.

Τα μέτρα προστασίας προτείνονται για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ως οφειλές, λογίζονται τα κάθε μορφής δάνεια, αλλά και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες και προτείνεται η διαγραφή του συνόλου των τόκων, μέχρι την ψήφιση της τροπολογία.

Προτείνεται, επίσης, διαγραφή των ποσών των τόκων που ανακεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, η διαγραφή του 50% των οφειλών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 για τα στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για πιστωτικές κάρτες.

Επίσης, το ΚΚΕ προτείνει την αναστολή της πληρωμής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση των οφειλών που απομένουν στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων της τροπολογίας και την παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροκτηνοτρόφων και των ψαράδων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top