Συγχαρητήρια κυρία Μέρκελ μας κάνατε την ζωή… ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

"La Vita e bella" χωρίς αυτοκίνητο λένε οι Ευρωπαίοι

Η Ευρώπη της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της τεχνολογίας αυξάνει τις πωλήσεις του…. ποδηλάτου!!! Το πεντάλ περνάει στην αντεπίθεση και αυτήν την φορά μετά από πολλά χρόνια στην κόντρα του με τον κινητήρα βγαίνει πρώτο!!!!!!

Το ποδήλατο έχει πλέον τα πρωτεία στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, καθώς οι πωλήσεις ποδηλάτων το 2012 ξεπέρασαν εκείνες των αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, από τη Ρώμη ως την Κοπεγχάγη!!!!

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο πουλήθηκαν περισσότερα ποδήλατα στις 26 από τις 28 χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ένωσης Coliped της βιομηχανίας του ποδηλάτου και της ένωσης ACEA της βιομηχανίας του αυτοκινήτου.

Όπως επισημαίνει σε εκτενές ρεπορτάζ του το BBC, από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ευρώπη, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν, φαινόμενο το οποίο ο επικεφαλής της FIAT Σέρτζιο Μαρκινόνε χαρακτήρισε "Καρμαγεδώνα" ("Carmageddon"), με πωλήσεις 12 εκατομμυρίων αυτοκινήτων για την ΕΕ, πλην της Μάλτας, τον περασμένο χρόνο.

Αντιθέτως, τα ποδήλατα έχουν αποδειχτεί υπεράνω κρίσης καθώς, σύμφωνα με την Coliped, το 2012 πωλήθηκαν 19,7 εκατομμύρια ποδήλατα στην Ευρώπη

Το φαινόμενο, μάλιστα, παρατηρείται κι εκτός των παραδοσιακών "πρωτευουσών ποδηλάτων" στη βόρεια Ευρώπη, δηλαδή του Άμστερνταμ και της Κοπεγχάγης.

Στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, που μερικά χρόνια πριν δεν «αποχωρίζονταν» τα αυτοκίνητα η μετάβαση είναι εντυπωσιακή.

Για παράδειγμα, οι Ιταλοί αγόρασαν 1,6 εκατ. ποδήλατα το 2012 έναντι 1,4 εκατ. αυτοκινήτων! Το 2011 οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία έπεσαν στο επίπεδο στο οποίο βρίσκονταν το 1964, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Ισπανία, πέρυσι πουλήθηκαν 780.000 ποδήλατα έναντι 700.000 αυτοκινήτων παρά τις καταγγελίες των ποδηλατιστών ότι οι ισπανικές πόλεις παραμένουν επικίνδυνες για τα δίτροχα!!!
Και στην Ελλάδα όμως, το ομώνυμο τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα με το …. «ποδήλατο» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!! !!!
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top