Σκάνδαλο: Βαρύ πρόστιμο ευρώ σε τράπεζες γιατί «πείραζαν» τα επιτόκια!

Στα 1,7 δισ. ευρώ η «λυπητερή»

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ομάδα κορυφαίων ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών για τη χειραγώγηση επιτοκίων αναφοράς.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τράπεζες, στις οποίες θα επιβληθεί το πρόστιμο, είναι η Citigroup, η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland, η JPMorgan, η Barclays και η Societe Generale ανέφεραν πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.

«Το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ» δήλωσε η πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Εάν το ποσό του προστίμου δεν μεταβληθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή για καταστρατήγηση του ανταγωνισμού που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κατηγορία για τη χειραγώγηση επιτοκίων αφορά εκτός απ το Libor (διατραπεζικό επιτόκιο του Λονδίνου), το διατραπεζικό επιτόκιο του Τόκιο και τα αντίστοιχα επιτόκια της Ευρωζώνης. Τα επιτόκια αυτά χρησιμοποιούνται ως βάση για την τιμολόγηση ενός μεγάλου φάσματος στοιχείων ενεργητικού αξίας εκατοντάδων τρισ. δολαρίων, από στεγαστικά δάνεια έως παράγωγα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top