Μίχαλος: Άκρως εχθρική η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα

«Κεραυνοί» από τον πρόεδρο ΚΕΕE και ΕΒΕΑ για τους δανειστές μας

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών Κ. Μίχαλος, ο οποίος χαρακτήρισε «άκρως εχθρική» τη στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα, μιλώντας στο 24ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Από την δική μας πλευρά έχουμε κάνει τεράστια βήματα μπροστά. Χάρη κυρίως στις θυσίες των Ελλήνων. Ήρθε η ώρα πλέον και οι εταίροι μας να αποδείξουν ότι είναι πραγματικοί εταίροι και όχι στυγνοί δανειστές. Ήρθε η ώρα να αποδείξουν ότι δεν είναι αφερέγγυοι. Ότι τηρούν και αυτοί τις δικές τους δεσμεύσεις, όπως τις τηρήσαμε εν πολλοίς και εμείς» ανέφερε ο κ. Μίχαλος .

Σε μία άλλη αιχμή προς την τρόικα o κ. Μίχαλος επισήμανε επίσης ότι δεν έχουμε τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις «μετά τις διακοπές του σκι», ούτε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα «χτίσουμε καταλύματα για να στεγάσουμε τους πολίτες που θα χάσουν την πρώτη τους κατοικία».

«Οι παράλογες αυτές απαιτήσεις» των εταίρων και δανειστών μας δεν οδηγούν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, αλλά τη βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και αποσαρθρώνουν τον κοινωνικό της ιστό» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top