Ευνοϊκή ρύθμιση για οφ��ιλέτες ΟΑΕΕ - Εκμεταλλευτείτε το !

Δείτε τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας

Ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλέτες ΟΑΕΕ - Εκμεταλλευτείτε το !

​Ρύθμιση για να ενταχθούν περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στο ευνοϊκό τρόπο τακτοποίησης των οφειλών τους προς το Ταμείο ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου γνωστοποίησε ότι οι προϋποθέσεις ένταξης σε ρύθμιση οφειλών που ισχύουν για όσους χρωστούν έως 5.000 ευρώ θα επεκταθούν και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν έως και 10.000 ευρώ.

«Αποτελεί πολιτική απόφαση να φύγει η φορολογική ενημερότητα για 5.000 και 10.000 ευρώ οφειλές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι σε νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν διατάξεις ώστε – υπό προϋποθέσεις – να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ειδικές κατηγορίες οφειλετών, όπως έγκυες ή ασθενείς.

O υφυπουργός τόνισε πως η δεύτερη πρωτοβουλία του υπουργείου θα προβλέπει μηνιαίες εισφορές προς ΟΑΕΕ και όχι 2μηνες «ώστε να είναι πιο αντιμετωπίσιμο το ποσό πληρωμής».

Παράλληλα, είπε ότι θα έρθει «μείωση κατά 2 κλιμάκια των ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε όσοι έχουν 2 χρόνια εισφορές με την μείωση κλιμακίων να πληρώνουν στο ύψος των τρεχουσών…»

Τέλος, είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες και ενδεχομένως πριν τα Χριστούγεννα, θα κατατεθεί νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top