Επιτέλους: επιστρέφουν στην Ελλάδα για επενδύσεις οι πολυεθνικές

Νέες θέσεις εργασίας ύστερα από πολύ καιρό…

Επιτέλους: επιστρέφουν στην Ελλάδα για επενδύσεις οι πολυεθνικές

Στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος επιστρέφει σταδιακά η Ελλάδα. Μεγάλες πολυεθνικές ενισχύουν την παρουσία τους στην Ελλάδα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Άλλη μια ξένη πολυεθνική που ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας είναι η Microsoft με τον πρόεδρο της οποίας στην Κεντροανατολική Ευρώπη Ντόν Γκράνταμ συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

H Microsoft ξεκινά πρόγραμμα κατάρτισης για 500.000 ανέργους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ενώ ήδη ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου πελατών της εταιρείας στην Ελλάδα με 350 θέσεις εργασίας άμεσα που σε πλήρη ανάπτυξη θα φθάσουν τις 550.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει και ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Japonica Partners, ο οποίος έχει επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα. Με καταχωρήσεις του στο διεθνή τύπο παραθέτει επιχειρήματα βάσει των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι A συν, δηλαδή πολύ υψηλότερη από αυτήν που της δίνουν οι οίκοι αξιολόγησης

Ξεκίνησε και η λετουργία του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Nokia Solutions and Networks στην Αθήνα όπου ήδη απασχολούνται 150 εργαζόμενοι, κυρίως μηχανικοί λογισμικού. Οι 110 θέσεις καλύφθηκαν με νέες προσλήψεις.

Καλά νέα και από την Coca Cola που αποφάσισε να εγκαταστήσει στην Αθήνα το νέο κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Η λειτουργία του κέντρου θα αποτελέσει το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες ιντερνετικής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2014.

Επένδυση στρατηγικής σημασίας πραγματοποίησε στην Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας των Κέντρων ανάπτυξης ειδικευμένο λογισμικού για το λιανεμπόριο και ο πολυεθνικός όμιλος τροφίμων Delhaize που ελέγχει στην Ελλάδα τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top