Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, ιδιωτικά ΑΕΙ και μαγαζιά ανοιχτά όλες τις Κυριακές...!!!!

Δέκα προτάσεις-φωτιά του ΟΟΣΑ για την...ανάπτυξη της Ελλάδας!!!

Την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σε τέσσερις βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, (τουρισμός, επεξεργασία τροφίμων, οικοδομικά υλικά και λιανικό εμπόριο), προτείνει στην 325 σελίδων έκθεση του ΟΟΣΑ που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας του κ. Angel Gurria.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ (ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο) το οικονομικό όφελος από την υιοθέτηση των 66 προτάσεων από τις συνολικά 329 συστάσεις, θα αγγίξει τα 5,2 δισ. ευρώ ετησίως!

Μεταξύ των παρεμβάσεων που προτείνονται είναι:

- η αλλαγή του τρόπου κοστολόγησης στο ψωμί, με κατάργηση των τύπων αρτοσκευασμάτων με υποχρεωτικά καθορισμένο βάρος

- η επέκταση του χρονικού ορίου πώλησης του φρέσκου γάλακτος (που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της τιμής λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού)

-η διάθεση των μη συ��ταγογραφούμενων φαρμάκων και σε άλλα σημεία πώλησης εκτός των φαρμακείων

- η δυνατότητα λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης παρεμβάσεις προτείνονται στους τομείς της αγοράς του τσιμέντου, των μαρίνων, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας.

-η πλήρης απελευθέρωση των εκπτώσεων και των προσφορών στα είδη ένδυσης και υπόδησης

-η αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης και ιδίως σε αυτόν της παροχής εκπτώσεων στα βιβλία, προτείνοντας να καταργηθεί ο καθορισμός των τιμών λιανικής πώλησης από τους εκδότες, αλλά και απαγορευτούν οι εκπτώσεις πάνω από 10% για δύο χρόνια που ισχύει στους λιανοπωλητές.

-η κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων που δεν επιτρέπουν να κατασκευαστούν νέες ξενοδοχειακές μονάδες, λόγω των χωροταξικών περιορισμών που ισχύουν στη νομοθεσία

-η άρση των εμποδίων στις κρουαζιέρες,

-η αδειοδότηση των τσιμεντοβιομηχανιών υπό νέο πρίσμα

κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν πολλούς από τους προαναφερόμενους κλάδους και συγκεκριμένα των καταναλωτικών προϊόντων,

Στις προτάσεις του ΟΟΣΑ προβλέπεται αλλαγή στην συνταγματική διάταξη για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Στις προτάσεις επίσης περιλαμβάνεται η αδειοδότηση ιδιωτικών πανεπιστ��μίων και στην Ελλάδα, αλλά και η θεσμοθέτηση διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι “είμαστε αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε το 80% των προτάσεων διότι θεωρούμε πως θα έχει θετική επίπτωση στην αγορά και στους καταναλωτές». Σημείωσε με έμφαση «θα το πράξουμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος όχι επειδή το λέει ο ΟΟΣΑ αλλά επειδή το επιβάλει η συνείδησή μας».

Όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να υλοποιηθούν.

Από την πλευρά του ο επικ��φαλής του ΟΟΣΑ δήλωσε ότι «η ελληνική οικονομία είναι σε φάση ανάρρωσης. Τέτοια εποχή του χρόνου θα έχει καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης που θα συνεχιστεί».

Όπως ανέφερε είναι αξιοθαύμαστη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ότι τα αποτελέσματα είναι αποδεκτά απ’ όλους. «Τώρα πρέπει να βάλουμε το σπόρο για να δρέψετε αργότερα τους καρπούς». Σημειώνοντας με έμφαση «υπάρχει ζωή μετά το χρέος». Αναφερόμενος στους επενδυτές είπε ότι "ξέρανε ότι έχετε καλά πανεπιστήμια και ταλέντα τώρα θα ξέρουνε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να επενδύσουν. Ανταγωνιστικοί μισθοί, σταθερό πλαίσιο, ενώ εκτίμησε ότι κάποιες επιχειρήσεις που είχαν φύγει από την Ελλάδα σκέφτονται το ενδεχόμενο να επιστρέψουν".

Η Έκθεση του ΟΟΣΑ παρουσιάσθηκε σήμερα το μεσημέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top