Γκουρία:Μπράβο Ελλάδα - Σαμαράς:Σας ευχαριστούμε

Συνάντηση και με Βενιζέλο για τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ

Γκουρία:Μπράβο Ελλάδα  -  Σαμαράς:Σας ευχαριστούμε

Την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα και πολλά εύσημα έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού. Άνχελ Γκουρία ο οποίος εξήρε ιδιαίτερα τις προσπάθειες της χώρας μας!

«Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά», είπε ο κ. Γκουρία προς στον πρωθυπουργό, ο οποίος του απάντησε: «Σας ευχαριστώ. Το εκτιμώ».

Νωρίτερα, ο κ. Γκουρία είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά την οποία δήλωσε: «Υπάρχει ζωή μετά το χρέος».

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «αρχή της εξόδου από την κρίση», εκτίμησε ο κ Γκουρία, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση σε ένα μεσο- μακροπρόθεσμο πλαίσιο για να διασφαλιστεί η ευημερία του ελληνικού λαού.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού σημείωσε ότι, μελετώντας την περίπτωση της Ελλάδας, θέλησε με την επίσκεψή του να διαβεβαιώσει την κυβέρνηση ότι ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει πως η χώρα δουλεύει πάνω «στο πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμογής που έχει ποτέ αναληφθεί», σημειώνοντας μια «θεαματική αντιστροφή στο ισοζύγιο πληρωμών και στα δημοσιονομικά, επιτυγχάνοντας πρωτογενές πλεόνασμα και ανακτώντας την ανταγωνιστικότητα που είχε χαθεί, εξαιτίας της ανισορροπίας στη σχέση μισθών/παραγωγικότητας».

Από την πλευρά του ο κ.Βενιζέλος, είπε για τον κ.Γκουρία πως «μια μεγάλη διεθνής προσωπικότητα» ήρθε στην Αθήνα για να παραδώσει τρεις εκθέσεις του Οργανισμού και να διαμηνύσει την ετοιμότητα του ΟΟΣΑ να συνδράμει την Ελλάδα σε «θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως από αυτές προκύπτει πως το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και οι δυνατότητες αποκλιμάκωσής του είναι πολύ πιο δυνατές από ότι φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ θα συναντήσει επίσης τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Μεταρρυθμίσεις για το μέλλον: Οικοδομώντας μια πιο ισχυρή και δίκαιη ελληνική οικονομία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top